Protema lyftvagn i rostfritt stål för lyft i ATEX renrumsmiljö

18 december 2015



Denna Protema lyftvagn används inom ATEX renrumsmiljö för att lyfta, transportera samt tilta fiber- och plasttunnor som väger upp till 100 kg. Tunnorna lyfts från pall till bänk.

   

Griparmar och rotations/ tiltningsverktyg är ofta efterfrågade för att skapa ergonomiska lyft i läkemedelsindustrin. Denna Protema lyftvagn med samtliga delar i rostfritt stål och plast är utrustad med upp/ned funktion, kläm och vridenhet samt pneumatisk cylinder. Svirvlande armar 90° med utbytbara skovlar för lyft av tunnor Ø480mm och Ø550mm. Denna modell används av en stor global läkemedelstillverkare.

För att se video, klicka här. Mer information om att lyfta tunnor med Protema lyftvagn hittar ni här.
 

TAWIGrip elektrisk skivlyft med helintegrerat handtag

10 december 2015


Denna specifika lösning inkluderar TAWIGrip vakuumok installerad på en telfer. Vakuumoket är utrustat med sex justerbara sugkoppar och kan användas för att lyfta, tilta och rotera skivor 90°. Klicka här för att se video.

   

Handtaget är ergonomiskt designat och helt integrerat med telfern. Operatören kan enkelt använda kontrollerna på handtaget för att styra varje rörelse; aktivera vakuum, lyfta upp/ned, kontrollera vakuumnivån samt lossa på lasten. Allt detta kan utföras utan att användaren behöver flytta händerna från handtaget vilket bidrar till god ergonomi, högre säkerhet samt enklare och effektivare godshantering.

För mer information om våra olika lyftlösningar med TAWIGrip vakuumok, klicka här.

Lyft batterier med vår snabba och flexibla lintelfer

03 december 2015


ViperHoist är vårt senaste produkttillskott på TAWI och den är en av världens snabbaste telfrar. Den finns i två modeller, en för snabba lyft upp till 60 kg och en modell för tyngre lyft upp till 120 kg.

ViperHoist lintelfer utrustad med ett pneumatiskt klämverktyg används här för att lyfta bilbatterier som väger upp till 60 kg. Verktyget styrs med kontroller på handtagen och greppar batteriet från två sidor.



Telfern är utrustad med ett ergonomiskt enhandsfattat handtag för att styra upp/ner funktionen, vilket ger en flexibel och säker hantering. Denna ViperHoist är monterad på en Lyftman svängkran med svängarm i aluminium och används vid förpackning av bilbatterier.

Vår telfer är flexibel, trygg, säker och energisnål. Genom att utrusta ViperHoist med snabbkoppling kan operatören enkelt byta verktyg på telfern, samma telfer kan på så sätt användas för att lyfta en stor mängd olika slags gods. Rullar, plastdunkar och träpall är några exempel på gods som enkelt, snabbt och säkert kan hanteras med ViperHoist.

Mer information om ViperHoist lintelfer hittar ni här.