TAWIGrip radiostyrt teleskoperande vakuumok

26 februari 2016


Elektriskt vakuumstyrda TAWIGrip med ett gripverktyg monterat direkt i ett Lyftman traverssystem i stål. Det fixerade teleskoperande gripverktyget är radiostyrt och utrustat med extra arbetsbelysning för ökad ljusstyrka.


Med en radiostyrd kontroll kan operatören styra samtliga rörelser; flytta vakuumoket längs med traverssystemet, upp/ned funktion, aktivera vakuum, kontrollera vakuumnivån, lyfta och tilta skivorna samt lossa på lasten.

Operatören använder denna applikation för att lyfta och tilta whiteboardskivor 90°. Den fixerade designen ger mer stabila rörelser när skivorna lyfts och tiltas längs med hela lyftprocessen.

ViperHoist lintelfer med gaffelverktyg

12 februari 2016


Denna ViperHoist120 med speciellt gaffelverktyg används för att lyfta stora aluminiumprofiler och hanterar vikter upp till 120 kg. Profilerna är ca 7 m långa och lyfts med hjälp av två telfrar, en i varje ände.


Telfern är monterad i ett speciellt Lyftman traverssystem med väggfästen, stålbanor och aluminiumtraverser. Denna ViperHoist är utrustad med snabbkoppling vilket gör att operatören snabbt och enkelt kan ta loss ett verktyg och byta det mot ett annat. En perfekt lösning för att kunna lyfta flera olika sorters gods med en och samma telfer.


ViperHoist är väldigt snabb och den har steglös hastighetskontroll vilket gör den till en idealisk precisionslyft. För mer information om vår lintelfer klicka här.

Modifiering av ett befintligt traverssystem

05 februari 2016


Kunden hade ett behov av att öka höjden på ett befintligt golvmonterat Lyftman traverssystem. En enkel lösning var då att höja hela systemet genom att utöka längden på pelarna.


I systemet är en VacuMygga VM120 vakuumlyft installerad och den löper smidigt längs med hela skensystemet. Genom att utrusta VacuMyggan med snabbkoppling så kan operatören enkelt och snabbt byta sugfot och på så sätt lyfta flera olika sorters gods med samma vakuumlyft.


VacuMyggan används här av kunden för att bland annat lyfta kartonger och säckar.

Klicka här för att läsa mer om våra olika ergonomiska lyftlösningar med VacuMyggan. Mer information om Lyftman traverssystem hittar ni här.