Kundanpassad ergonomisk och mobil lyftlösning med integrerade säkerhetsfunktioner

27 september 2016



Denna kundanpassade lyftlösning består av VacuCobra vakuumlyft monterad på en Lyftman vikarmsvängkran som i sin tur har monterats på en gaffeltruck. Denna specialanpassade lösning används av operatören för att lasta av och på olika slags gods från pallar. Gaffeltrucken ger stor rörelsefrihet vilket gör den ideal när operatören behöver kunna förflytta sig över stora ytor.


Höjden på svängkranen är justerbar och lyften har flera integrerade säkerhetsfunktioner. VacuCobra vakuumlyft är ergonomiskt designad för snabba lyft upp till 50 kg. VacuCobran är här installerad på en Lyftman vikarmsvängkran vilket ger hög flexibilitet och fri rotation av godset.

Se video

Fler mässor på gång - kom in till vår monter A:20 på Logistik 2016

19 september 2016


Denna vecka är det dags för Logistik på Kistamässan i Stockholm, en mötesplats för hela logistik- och distributionsbranschen. 21-22 September.

Inom logistikbranschen förekommer mycket lyft av exempelvis olika slags kartonger och förpackningar, dessutom sker dessa lyft ofta i hög frekvens med många snabba lyft per dag. I dessa lägen är vår VacuCobra vakuumlyft ofta en optimal lösning. VacuCobra är speciellt framtagen för att hantera paketerat gods upp till 50 kg - snabbt!

Klicka här för mer information samt för att se en video på hur VacuCobra används för kartonglyft på ett distributionscenter.


Upprepade manuella lyft kan på sikt leda till belastningsskador och långsiktiga problem. Med vissa ergonomiska förändringar på arbetsplatsen så kan dessa skador minimeras och samtidigt bidra till ökad produktivitet samt minskade kostnader för företaget.

Våra lyfthjälpmedel är ergonomiskt designade för att begränsa antalet belastningsskador och med TAWI produkter är det enkelt, säkert och ergonomiskt att lyfta, flytta, tilta och rotera laster i alla tänkbara miljöer.


Kom in till oss i monter A:20 så hjälper vi dig att hitta en optimal lyftlösning för din produkt.
Hämta din kostnadsfria entrébiljett här.

Trä & Teknik mässan är i full gång!

08 september 2016



Att lyfta tunga otympliga träskivor är enkelt, ergonomiskt och säkert med VacuMyggan vakuumlyft. Kom in till oss och testa själv.

Vi finns i monter B00:04. Välkommen in!



Besök vår monter B00:04 på Trä & Teknik 2016

01 september 2016


På tisdag öppnas dörrarna för årets Trä & Teknik mässa på Svenska Mässan i Göteborg.


Söker ni en ergonomisk lyftlösning till era produkter? Kom in till oss och provlyft med vår ergonomiska lyftutrustning av vakuumlyftar, telfer, lyftvagnar, skensystem och vakuumok.

Hämta er kostnadsfria entrébiljett här!